Sider

onsdag 23. februar 2011

Hva står det i Bibelen om trosforsvar?

2.Kor 10:4-5  ”Våre våpen er ikke fra mennesker, men har sin kraft fra Gud og kan legge festninger i grus. Vi river ned tankebygninger og alt stort og stolt som reiser seg mot kunnskapen om Gud”

Det sekulære livssyn/verdensbildet kan rives ned, da det viser seg at de låner sine forutseninger fra det Kristne verdensbilde. Mer om dette HEROrd 26:5   ”Svar en dåre ut fra hans dårskap,
                    så han ikke skal bli vis i egne øyne”

Vi skal avsløre inkonsekvens og motsigelser. Et hvert verdensbilde kan testes:

1. Er det vilkårlig? Eller er det en rasjonell grunn for å tro på det?
2. Er det konsekvent, eller selvmotsigende?
3. Gir det rette vilkår for menneskelig erfaring?1.Pet 3:15-16  ”... hellige Kristus som Herre i hjertet! Vær alltid klare til forsvar når noen krever dere til regnskap for det håp dere eier. Men gjør det ydmykt og med gudsfrykt, så dere kan ha en god samvittighet. Da vil de som baktaler dere for deres gode livsførsel i Kristus, bli gjort til skamme med sine beskyldninger.”

Hvorfor tror vi i det hele tatt? Dette må vi kunne svare på. Trorsforsvar fungerer best i kombinasjon med Gudsfrykt og en god livsførsel i Kristus.2 kommentarer:

 1. Her var det mye godt stoff på denne bloggen! Jeg ville bare si ifra om at de første versene du siterer står i 2.Kor.10,4-5, Det finnes ikke noe kap 16 i 2.Kor:)

  Keep up the good work!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Feil er rettet :) Jørgen

   Slett